Χρήσιμες Συνδέσεις

International Cotton Advisory Committee: Διεθνής ένωση των χωρών παραγωγής, κατανάλωσης και εμπορίας βαμβακιού.

Cotton Portal: Δικτυακή πύλη για το βαμβάκι που παρέχει ένα ενιαίο σημείο εισόδου για όλες τις ειδικές για το βαμβάκι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στις βάσεις δεδομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) και του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου (ITC) σχετικά με την πρόσβαση στην αγορά, τις εμπορικές στατιστικές, τις επιχειρηματικές επαφές ανά χώρα και τις σχετικές με την αναπτυξιακή βοήθεια πληροφορίες, καθώς και συνδέσμους σε σχετικά έγγραφα και ιστοσελίδες. Παρέχει επίσης συνδέσεις με άλλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του βαμβακιού.

EU Cotton: Πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το βαμβάκι, τις νομικές βάσεις, την κατάσταση της αγοράς κλπ.

Cotton Australia: Φορέας βαμβακοπαραγωγών Αυστραλίας

The Cotton LEADS program: Το πρόγραμμα Cotton LEADS ξεκίνησε από κοινού από τις βιομηχανίες βάμβακος της Αυστραλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι βαμβακοπαραγωγοί και οι βιομηχανικές οργανώσεις και στις δύο χώρες πρωτοστάτησαν στις επενδύσεις, τις πρακτικές και τις εθνικές υποδομές που είναι αναγκαίες για να τεθεί η παραγωγή βάμβακος σε πορεία συνεχούς – βιώσιμης – βελτίωσης.

Cotton Incorporated: Μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την υποστήριξη της παγκόσμιας βιομηχανίας βάμβακος, χρηματοδοτούμενη από βαμβακοπαραγωγούς και εισαγωγείς βάμβακος των ΗΠΑ

The European Cotton Website: Σε αυτόν τον ιστότοπο μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικά με το ευρωπαϊκό βαμβάκι, να περιηγηθείτε σε πηγές όπως στατιστικά στοιχεία, λίστα εταιρειών της ΕΕ που επεξεργάζονται βαμβάκι, σχετικά άρθρα κλπ .

VIDEOS

European Cotton Alliance

The Story of Cotton

How Cotton is Processed in Factories | How It’s Made

Cotton: From Farm, to Fashion, to Food

Videos about new technologies and practices that help to make cotton production and
manufacturing more sustainable as well as research into cotton

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων έργου στο πλαίσιο Πράξης «Κατάρτιση και πιστοποίηση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε σύγχρονες δεξιότητες στις βιομηχανικές εφαρμογές, στην περιβαλλοντική διαχείριση και στην προώθηση της ανταγωνιστικότητας βιομηχανικών προϊόντων και προϊόντων μεταποίησης βάμβακος» (κωδ. ΟΠΣ 5035168)