Αρχική Δ.Ο.Β Εκδηλώσεις Ετήσια συνέλευση μελών ΠΕΕΕΒ

Ετήσια συνέλευση μελών ΠΕΕΕΒ

Ετήσια συνέλευση μελών ΠΕΕΕΒ – Συνάντηση – δείπνο με τους συνεργάτες και πελάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Θεσσαλονίκη, 17/09/2015) 


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγεών Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ) σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκαν θέματα της ημερήσια διάταξης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερήσιας διάταξης οι εργασίες της Συνέλευσης άρχισαν στις 17.30 με Πρόεδρο της Συνέλευσης τον κ. Απόστολο Δοντά και Γενικό Γραμματέα τον κ. Αντώνη Σιάρκο. Μετά τη διαπίστωση της νομίμου απαρτίας, σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 4 του καταστατικού της Ένωσης, ο Πρόεδρος κ. Δοντάς διάβασε τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό για την οικονομική χρήση 01/01-31/12/2014, τον προϋπολογισμό για τη χρήση 01/01-31/12/2015. Τόσο ο ετήσιος οικονομικός απολογισμός όσο και προϋπολογισμός εγκρίθηκαν ομόφωνα από το σώμα της συνέλευσης.

Στη συνέχεια συζητήθηκα θέματα της ημερήσιας διάταξης που μεταξύ άλλων αφορούσαν: α) προγράμματα προώθησης του ελληνικού βάμβακος στις διεθνείς αγορές σε συνεργασία με τους Ισπανούς εταίρους μας, β) τις διαδικασίες απονομής ελληνικού σήματος στο παραγόμενο εκκοκκισμένο βαμβάκι με στόχο την βελτίωση της προστιθέμενης αξίας του προϊόντος και κατ’ επέκταση των τιμών που λαμβάνουν οι παραγωγοί γ) τις ποιοτικές προδιαγραφές του παραδιδόμενου συσπόρου βάμβακος στα εκκοκκιστήρια με ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα της αυξημένης υγρασίας και σε αυτό της συγκομιδής ορισμένων εκτάσεων με μηχανές stripper. Αναγνωρίστηκε ομόφωνα η ποιοτική υποβάθμιση που προκαλούν και αποφασίστηκαν δράσεις για το δραστικό έλεγχο και περιορισμό.

Μετά το πέρας των εργασιών της Συνέλευσης ακολούθησε η καθιερωμένη, πλέον, συνάντηση των εκκοκκιστών με τους συνεργάτες – πελάτες τους τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Απόστολος Δοντάς στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους καλεσμένους και τα μέλη τόνισε τη σημασία της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι ξένοι πελάτες προς το ελληνικό βαμβάκι παρ’ όλο τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Υπογράμμισε για ακόμα μία φορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού βάμβακος ενώ ανανέωσε τη συνάντηση των εκκοκκιστών και των συνεργατών – πελατών τους για την επόμενη χρονιά.

Exit mobile version
Μετάβαση στο περιεχόμενο