Ρούχα από Βαμβάκι

Το βαμβάκι είναι φυσικό

Το βαμβάκι είναι ένα φυτό που ξεκινάει σαν λουλούδι και καταλήγει στο μαλακό ύφασμα που γνωρίζουμε και αγαπάμε.

Το βαμβάκι αναπνέει

Το βαμβάκι είναι απαλό, απορροφητικό και αναπνέει καλύτερα από τα συνθετικά υφάσματα. Έτσι κρατά το σώμα δροσερό, ενώ γυμνάζεστε ή εργάζεστε σε βαριές χειρωνακτικές εργασίες και ιδρώνετε και είναι πολύ λιγότερο πιθανό να δημιουργήσει ερεθισμό ή κνησμό στο δέρμα σας.

 

Το βαμβάκι δεν κρατά τις άσχημες μυρωδιές

Κατά την διάρκεια της μαγειρικής, της εργασίας, της γυμναστικής, τα ρούχα, οι φόρμες απορροφούν οσμές και αποκτούν μια άσχημη μυρωδιά. Όταν τα ρούχα αυτά πλένονται, αυτές οι οσμές απομακρύνονται ευκολότερα εάν το ύφασμα είναι βαμβακερό, ενώ παραμένουν περισσότερο στα συνθετικά υφάσματα, ακόμη και μετά το πλύσιμο.

Τα βαμβακερά ρούχα διαρκούν περισσότερο

Τα βαμβακερά ρούχα διατηρούν το σχήμα τους και δεν ξεχειλώνουν.

Το βαμβάκι καθαρίζει εύκολα

Τα βαμβακερά ρούχα πλένονται εύκολα στο πλυντήριο. Εάν το βαμβακερό ρούχο ‘γαριάσει’, δηλαδή από το συνεχές πλύσιμο στο πλυντήριο οι ίνες του διασπαστούν και εμφανιστούν μικροί κόμποι στην επιφάνεια των υφασμάτων, είναι ευκολότερο να απομακρυνθούν από τα βαμβακερά ρούχα και πολύ πιο δύσκολο από τα συνθετικά. Επομένως, εάν θέλετε τα ρούχα σας να παραμείνουν απαλά, ελέγξτε την ετικέτα πριν τα αγοράσετε.

Εξετάστε την ετικέτα των ρούχων που αγοράζετε για το πόσο βαμβάκι περιέχουν

Τα υφάσματα των ρούχων που αγοράζετε θα πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 60% βαμβάκι (με τον τρόπο αυτό θα απολαύσετε τα οφέλη του βαμβακιού), τα τζιν παντελόνια θα πρέπει να περιέχουν 90% ή και περισσότερο, ενώ τα σεντόνια και οι πετσέτες θα πρέπει να είναι 100% από βαμβάκι.

Πηγή: America’s Cotton Producers and importers Website

Προηγούμενο άρθροΥγεία & Ευεξία και το Βαμβάκι
Επόμενο άρθροΤα Προτερήματα του Βαμβακιού