Υγεία & Ευεξία και το Βαμβάκι

Το βαμβάκι είναι υποαλλεργικό

Τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα συχνά πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά σχετικά με το είδος των ρούχων που φορούν και σχεδόν πάντα στρέφονται σε βαμβακερά ρούχα. Το βαμβάκι είναι υποαλλεργικό, ενώ οι συνθετικές ίνες είναι πολύ πιο πιθανό να ερεθίσουν το δέρμα σας, είτε είστε επιρρεπείς σε αλλεργίες είτε όχι. Το βαμβάκι είναι φυσικό – έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

 Το βαμβάκι μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι το βαμβάκι είναι το καλύτερο υλικό για την κατασκευή εσωρούχων. Όμως συχνά χρησιμοποιούνται συνθετικά υφάσματα για τα εσώρουχα, τα οποία μπορεί να διατηρούν υγρασία κοντά στο δέρμα, διευκολύνοντας την ανάπτυξη μολύνσεων, ενώ το βαμβάκι, αναπνέει και απορροφά την υγρασία, κρατώντας το δέρμα στεγνό και μειώνοντας τον κίνδυνο μολύνσεων. Θυμηθείτε να ελέγξετε την ετικέτα των εσωρούχων για 100% βαμβάκι.

Μείνετε δροσεροί το καλοκαίρι με βαμβακερά ρούχα

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που η θερμοκρασία είναι υψηλή, είναι δύσκολο να επιλέξετε τα κατάλληλα ρούχα για τη δουλειά (όπου πρέπει να τηρείτε έναν κώδικα ένδυσης) ή για οποιαδήποτε εργασία, ειδικά όταν βρίσκεστε για ώρες σε εξωτερικούς χώρους. Ιδρώνετε, τα ρούχα σας κολλάνε και γίνονται αφόρητα. Μια σίγουρη λύση είναι να φοράτε ρούχα από βαμβάκι. Το βαμβάκι αναπνέει και σας διατηρεί ‘δροσερούς’ ακόμα και στις πιο καυτές μέρες.

Το βαμβάκι μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ευχάριστα

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα βαμβακερά σεντόνια βοηθούν να κοιμηθείτε καλύτερα, επειδή το βαμβάκι αναπνέει και δεν παγιδεύει τη θερμότητα ανάμεσα στο σεντόνι και το στρώμα, όπως οι συνθετικές ίνες. Το βαμβάκι, σας κρατά δροσερούς όταν κοιμάστε, ώστε να απολαμβάνετε τον ύπνο σας.

Βαμβάκι και υγιεινή ενηλίκων

Ίσως να έχετε ελέγξει την ετικέτα στα ρούχα σας για την περιεκτικότητα σε βαμβάκι, αλλά δεν έχετε ελέγξει ποτέ τις ετικέτες στα είδη υγιεινής ενηλίκων όπως οι πάνες ακράτειας, οι σερβιέτες και τα ταμπόν. Συχνά, αυτά τα είδη δεν περιέχουν καθόλου βαμβάκι αλλά αντίθετα, είναι κατασκευασμένα από συνθετικές ίνες όπως το ρεγιόν και ο πολυεστέρας, που μπορεί να έχουν υποστεί επεξεργασία με λευκαντικά, βαφές και χημικά. Είναι εύκολο να κάνετε τη μετάβαση σε προϊόντα υγιεινής ενηλίκων, που περιέχουν βαμβάκι.

Βαμβάκι και μωρό

Οι γονείς θέλουν πάντα το καλύτερο για τα παιδιά τους, και δεδομένου ότι το βαμβάκι είναι φυσικό, μαλακό και υποαλλεργικό, είναι η σωστή επιλογή για τα ρούχα, τις κουβέρτες και τα σεντόνια των μωρών. Αλλά το βαμβάκι δεν αφορά μόνο στα ρούχα και στα λευκά είδη του μωρού. Αφορά και στις πάνες των μωρών που πρέπει επίσης να κατασκευάζονται από βαμβάκι και όχι από άλλα υλικά, που μπορεί να ερεθίσουν το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα.

Πηγή: America’s Cotton Producers and Ιmporters Website

Προηγούμενο άρθροΒιωσιμότητα
Επόμενο άρθροΡούχα από Βαμβάκι