Συνάντηση στην Ημαθία πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ), κ. Πρόδρομος Ουσουλτζόγλου, με τον κ. Robert Crothers, General Manager του προγράμματος βιωσιμότητας του Cotton Australia, με επίκεντρο τις σύγχρονες προκλήσεις και τις προοπτικές ανάπτυξης του διεθνούς τομέα βάμβακος.
Η συνάντηση, η οποία συμπεριέλαβε και ξενάγηση στο εκκοκκιστήριο του κ. Ουσουλτζόγλου, αποτέλεσε ευκαιρία για την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας μεταξύ εκπροσώπων του ελληνικού και του αυστραλιανού τομέα βαμβακιού, με ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της βιωσιμότητας ως βασικού παράγοντα για το μέλλον της παραγωγής και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του προϊόντος.
Σε μια περίοδο κατά την οποία η διεθνής αγορά θέτει ολοένα υψηλότερες απαιτήσεις ως προς την περιβαλλοντική υπευθυνότητα, την ποιότητα και την ιχνηλασιμότητα, η αξιοποίηση σύγχρονων πρακτικών και η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ χωρών με σημαντική παρουσία στον κλάδο αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.
Η εμπειρία της Αυστραλίας στον τομέα της βιωσιμότητας του βαμβακιού παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ελληνικό κλάδο, καθώς η προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις της αγοράς συνδέεται άμεσα με τη διατήρηση της αξίας του προϊόντος και την ενίσχυση της θέσης του στις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές.
Η ΠΕΕΕΒ αναγνωρίζει τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας, της παρακολούθησης των διεθνών εξελίξεων, της διαρκούς ενημέρωσης για τις εξελίξεις στον παγκόσμιο τομέα βαμβακιού αλλά και την ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας με φορείς που αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την ανάδειξη της αξίας του ελληνικού βαμβακιού και την ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου.
Η διασύνδεση με διεθνείς φορείς και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας αποτελούν σημαντικά βήματα προς ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό μέλλον για το ελληνικό βαμβάκι, προς όφελος της παραγωγής, της μεταποίησης και της συνολικής αλυσίδας αξίας.
















