Συμμετοχή των Προέδρων ΔΟΒ και ΠΕΕΕΒ στο Munich Fabric Start (03-04/09/2024)

Ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος (ΔΟΒ) κ. Ευθύμιος Φωτεινός και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ) κ. Πρόδρομος Ουσουλτζόγλου παρέστησαν στο Munich Fabric Start, που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου. 

Την πρώτη μέρα οι Πρόεδροι παρακολούθησαν την παρουσίαση της δράσης EUCOTTON, όπου εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Βάμβακος (ECA) και μια ομάδα ειδικών εξήγησαν την πρωτοβουλία, τη στρατηγική και το σχέδιο ιχνηλασιμότητας, ενώ επίσης εστίασαν στη νέα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις απαιτήσεις βιωσιμότητας και ιχνηλασιμότητας.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα απευθύνεται σε επαγγελματίες, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προσπάθειές του ECA να δημιουργηθεί ένα brand name για το ευρωπαϊκό βαμβάκι, ένα ακατέργαστο προϊόν που είναι πλέον 100% ανιχνεύσιμο χάρη στο νέο σύστημα αδειοδότησης, που έχει δημιουργηθεί από τον φορέα.

Επίσης, οι Πρόεδροι είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν με εκπροσώπους της ευρωπαϊκής κλωστοϋφαντουργίας, με τον Πρόεδρο του ECA κ. Αντώνη Σιάρκο αλλά και άλλων ευρωπαϊκών φορέων όπως του Bremen Cotton Exhange και του International Wool Textile Organisation (IWTO).

Οι δύο ελληνικοί φορείς θα συνεχίσουν να παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό – ευρωπαϊκό βαμβάκι αλλά και να παρίστανται σε σημαντικά γεγονότα που στηρίζουν την ελληνική κλωστοϋφαντουργία.

Προηγούμενο άρθροΤεχνικά δελτία ΔΑΟΚ για την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια
Επόμενο άρθροΚαταληκτική ημερομηνία υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) για το έτος 2024 η 30η Σεπτεμβρίου