Ξεκίνησαν οι εργασίες της 82ης ολομέλειας της ICAC

Η 82η Ολομέλεια της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βαμβακιού (ICAC) με θέμα: «Παγκόσμιες συνεργασίες για την προώθηση της καινοτομίας στις αλυσίδες αξίας για το βαμβάκι και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα» ξεκίνησε τις εργασίες της στις 30 Σεπτεμβρίου και θα συνεχίσει έως τις 3 Οκτωβρίου 2024, στο International Hotel στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν.  Το συνέδριο θα ακολουθήσει αρκετές Τεχνικές Περιηγήσεις στις βιομηχανίες βαμβακιού και κλωστοϋφαντουργίας του Ουζμπεκιστάν ενώ εκατοντάδες οι συμμετέχοντες από όλους τους τομείς της αλυσίδας αξίας κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων βαμβακιού παρευρίσκονται στην Εναρκτήρια Συνεδρία.

Ο Δρ Ibrokhim Y Abdurakhmonov, Υπουργός Γεωργίας, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην Τασκένδη κατά την εναρκτήρια ομιλία του. Τον ακολούθησε ο Πρέσβης της HEM Aly Toure, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ακτής Ελεφαντοστού στους Διεθνείς Οργανισμούς Εμπορευμάτων στο Λονδίνο και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής της ICAC. Συνεχάρη την τοπική Οργανωτική Επιτροπή για τη σκληρή δουλειά της στην προετοιμασία της εκδήλωσης. Ο κ. Toure επεσήμανε ότι εργαζόταν για να ενθαρρύνει πιθανές κυβερνήσεις νέων μελών να ενταχθούν στην ICAC, ιδιαίτερα στην Αφρική. Σημείωσε, επίσης, ότι η Γραμματεία της ICAC βοηθούσε την κυβέρνηση του Μπενίν με τον πρώτο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βαμβακιού που θα φιλοξενηθεί από μια χώρα και την πρώτη φορά που θα φιλοξενηθεί στον Παγκόσμιο Νότο, στις 7 Οκτωβρίου 2024.

Στη συνέχεια ο κ. Eric Trachtenberg παρουσίασε την έκθεση του εκτελεστικού διευθυντή. Αναγνώρισε ότι το βαμβάκι αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αστάθειας των τιμών, της κανονιστικής αβεβαιότητας και της κλιματικής αλλαγής, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για αισιοδοξία: η ικανότητα του βαμβακιού να ανακουφίζει τη φτώχεια, να ενδυναμώνει τις γυναίκες, να βιοδιασπάται και να δεσμεύει άνθρακα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Υποσχέθηκε ότι η ICAC θα συνεχίσει να βελτιώνεται στους παραδοσιακούς τομείς της έμφασης — παραγωγή δεδομένων και δημοσιεύσεων παγκόσμιας κλάσης, ενασχόληση με τον δημόσιο τομέα και συνεργασία με φορείς της βιομηχανίας για τη διερεύνηση πιθανών νέων συνεδρίων — αλλά και για την εξεύρεση νέων τρόπων για θετική αντίκτυπο στην παγκόσμια βιομηχανία βαμβακιού. Αυτές οι προσπάθειες περιλαμβάνουν την ανάπτυξη της γεωργίας βαμβακιού, τη βαθύτερη ενασχόληση με την αλυσίδα αξίας των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και τη συνεργασία με εταίρους για την προώθηση και την προστασία των φυσικών ινών. Καλωσόρισε την κυβέρνηση του Μπενίν πίσω στην ICAC, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην τοπική Οργανωτική Επιτροπή στην Τασκένδη για τη σκληρή δουλειά της και ευχαρίστησε όλες τις αντιπροσωπείες της ICAC και άλλους συμμετέχοντες για το ταξίδι στο Ουζμπεκιστάν.

Υπήρχαν δύο νικητές του βραβείου ICAC Ερευνητής της Χρονιάς το 2024 και αμφότεροι αναγνωρίστηκαν: Dr David Fang, Εποπτικός Ερευνητικός Γενετιστής και Επικεφαλής Έρευνας του Cotton Fiber Bioscience & Utilization Research στο USDA και ο Dr Keerti Rathore, Καθηγητής Φυτικής Βιοτεχνολογίας στο Texas A&M University. Και οι δύο εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς την ICAC για την υποστήριξή της στην έρευνά τους.

Οι επικεφαλής των επιτροπών και των επιτροπών της ICAC — το Συμβουλευτικό Συμβούλιο του Ιδιωτικού Τομέα (PSAC), η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για τις Κοινωνικές, Περιβαλλοντικές και Οικονομικές Επιδόσεις της Παραγωγής Βαμβακιού (SEEP), η Επιτροπή για την Εμπορική Τυποποίηση των Δοκιμών Βαμβακιού σε Όργανα (CSITC), και η Διεθνής Ένωση Ερευνητών Βαμβακιού (ICRA) — ο καθένας παρείχε σύντομες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητές του κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Προηγούμενο άρθροEUCOTTON: Σημαντική η παρουσία του Ευρωπαϊκού βαμβακιού στη Γερμανία – Παρουσία της ΔΟΒ και της ΠΕΕΕΒ
Επόμενο άρθροBCI training programm 2024