Οι “Δρόμοι Βαμβακιού” 21-27 Σεπτεμβρίου στη Βέροια

Το ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ,  διοργανώνει από φέτος ένα ετήσιο φεστιβάλ – θεσμό µε την επωνυμία «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ», που θα διηγείται την ιστορία του ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ µ’ έναν καινοτόμο τρόπο (µε όχημα την τέχνη) συνδέοντας ανθρώπους, πολιτισμό, ιστορία, τόπους, και αγαθά.

Η δράση για το 2020 αποσκοπεί στην δημιουργία μιας συλλογής έργων τέχνης µε θέμα το ΒΑΜΒΑΚΙ, ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΒΑΜΒΑΚΟΧΩΡΑΦΑ, ΤΑ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ από 15 καλλιτέχνες των Σχολών Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης, Φλώρινας, Αθήνας και Ιωαννίνων.

Η συλλογή των έργων θα παρουσιαστεί µε παράλληλες εκδηλώσεις για 2 μήνες στο παλιό ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΒΑΜΒΑΚΟΣ στη Βέροια την Άνοιξη του 2021.

Τα ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ μεταφέρουν αυτή την αξία της γης που επενδύεται σε πάρα πολλούς τομείς, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει ο πολιτισμός για την δημιουργία πλεονεκτημάτων  στην έρευνα, στον τουρισμό, στην απασχόληση, στη συνειδητοποίηση του ιστορικού περιβάλλοντος  που έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην επιχειρηματικότητα. Αναγνωρίζονται οι αγρότες ως συνομιλητές που συμμετέχουν στην δημιουργία πολιτιστικής κληρονομιάς και θεμελιώνεται στη συνείδησή τους η αξία, η σημασία και η δύναμη που έχει το προϊόν τους.  Αναβαθμίζεται το branding του προϊόντος ως προϊόν του τόπου.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλλει και να προωθήσει  την  καινοτομία και την περαιτέρω διάδοση της αξίας του προϊόντος ειδικά στη νέα γενιά και να βελτιώσει την ελκυστικότητα των περιοχών με βαμβάκι.

Η Πανελλήνια Ένωση Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος συμβάλλει στην προσπάθεια στηρίζοντας χορηγικά τη δράση.

dromoi_vamvakiou_21-26

Προηγούμενο άρθροΠεπραγμένα Ομάδας Εργασίας Βάμβακος έτους 2019
Επόμενο άρθροΕθνική Στρατηγική για το βαμβάκι