Εκδήλωση της ΔΟΒ για την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της AGROTICA 2024

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της AGROTICA 2024, φιλοξενούμενη στο Περίπτερο του ΥΠΑΑΤ, την Παρασκευή 02/02/2024. 

Η εκδήλωση αφορούσε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της βαμβακοκαλλιέργειας μέσω της ΚΑΠ καθώς και προγράμματα που υλοποιούν η ΔΟΒ με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την αύξηση της αξίας της βαμβακοκαλλιέργειας. 

Ο Πρόεδρος της ΔΟΒ κ. Ευθύμιος Φωτεινός τόνισε τη σημασία που έχει το βαμβάκι για την ελληνική οικονομία και τις προσπάθειες που καταβάλλεται από την πλευρά της Διεπαγγελματικής ώστε να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο το προϊόν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής του ΥΠΑΑΤ κ. Νίκος Μανέτας αναφέρθηκε στα εργαλεία εκείνα μέσω των οποίων μπορούν να χρηματοδοτηθούν τόσο οι παραγωγοί όσο και οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις ενώ ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Παναγιώτης Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στα προγράμματα που υλοποιεί ο ΕΛΓΟ για τη ΔΟΒ από το 2016 προκειμένου να δημιουργηθεί φάκελος ποιότητας για το βαμβάκι. 

Στην εκδήλωση παρέστη, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος και της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Βάμβακος κ. Αντώνης Σιάρκος, μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΒ, παραγωγοί κ.α. 

Προηγούμενο άρθροΠαράταση της εκκοκκιστικής περιόδου ζητά η ΔΟΒ από τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ
Επόμενο άρθροΟ ρόλος των Διεπαγγελματικών σε κοινή εκδήλωση των Δ.Ο. Ελλάδας στα πλαίσια της AGROTICA 2024