Στις Φέρες Έβρου η εσπερίδα της ΔΟΒ για τη βιώσιμη και ποιοτική καλλιέργεια βαμβακιού (16/03/2022)

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος συνεχίζει για ακόμα μία χρονιά την προσπάθειά της για την αναβάθμιση της βαμβακοκαλλιέργειας με κύριο σκοπό την προστιθέμενη αξία του προϊόντος και την πληρέστερη ενημέρωση όλης της αλυσίδας αξίας και των συμμετεχόντων σε αυτήν, προκειμένου να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα του προϊόντος και να αναδειχθεί η σημασία της καλλιέργειας του βαμβακιού για τη χώρα μας.

Φέτος, παρ’ όλη την υγειονομική κρίση, η ΔΟΒ συνεχίζει δυναμικά με τις ετήσιες εσπερίδες της, οι οποίες τιτλοφορούνται: «Βιώσιμη και ποιοτική καλλιέργεια βάμβακος:  η πορεία της στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω της νέας ΚΑΠ».

Η πρώτη εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16/03 και ώρα 18.00 στις Φέρες Έβρου (Δημοτικό Αμφιθέατρο Φερών, Πλ. Ελευθεριάς 1) παρουσία και της Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κας Χριστιάνας Καλογήρου.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν αφορούν:

  • Την Εθνική Στρατηγική για το βαμβάκι
  • Την ποιότητα του προϊόντος
  • Τα πρόγραμμα που υλοποιεί η Διεπαγγελματική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη
  • Την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ στη φυτική παραγωγή, με ιδιαίτερη έμφαση στο βαμβάκι
  • Τη θέση του ελληνικού βαμβακιού στη διεθνή αγορά και τις προοπτικές τιμών του προϊόντος για την επόμενη καλλιεργητική χρονιά.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παριστάμενους ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόσκληση – πρόγραμμα – χώρος εκδήλωσης.

Η είσοδος θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ στους πλήρεις εμβολιασμένους ή νοσήσαντες τελευταίου τριμήνου, με ταυτόχρονη επίδειξη ταυτότητας και έντυπου/ηλεκτρονικού πιστοποιητικού ενώ θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα μέτρα λόγω της υγειονομικής πανδημίας (αποστάσεις, χρήση μάσκας κ.λ.π.).

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΒΟΛΗ εσπερίδων ΔΟΒ στη Λειβαδιά και στην Καρδίτσα – Νέες ημερομηνίες
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι εσπερίδες της ΔΟΒ για τη βιώσιμη και ποιοτική καλλιέργεια βαμβακιού – Στη Θεσσαλονίκη η 2η ημερίδα παρουσία του Υπ. ΥΠΑΑΤ