Τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος στηρίζουν έμπρακτα τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Μία ειδική και ταυτόχρονα λιτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μάϊου, για την απόδοση χρηματικού ποσού στον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Serkan Gedik, από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος κ. Αντώνη Σιάρκο, ως μία συμβολική πράξη, στα πλαίσια της αντιμετώπισης αναγκών που προέκυψαν από τον πρόσφατο σεισμό στην Τουρκία.

Η ανταπόκριση των μελών της ΠΕΕΕΒ στο κάλεσμα της Διοίκησης για τη στήριξη, ειδικά, των πληγέντων περιοχών στο Gaziantep, το Karamanmahras και τα Άδανα όπου τυγχάνει να εδρεύουν οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις αποδέκτες των ποσοτήτων που εξάγουν οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας στην γείτονα χώρα, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΕΕΒ κ. Σιάρκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εκπροσωπώντας τις επιχειρήσεις εκκόκκισης, τους εξαγωγείς, τους εμπόρους και μεσίτες του ελληνικού εκκοκκισμένου βάμβακος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την φιλοξενία αυτής της σημερινής ειδικής εκδήλωσης στο σπίτι των Τουρκικών προξενικών αρχών με αντικείμενο την απόδοση βοήθειας που έχουν συλλέξει οι επιχειρήσεις της ΠΕΕΕΒ για τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας και τις οικογένειες των εργαζομένων σε αυτές που επλήγησαν από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία. Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να σας αποδώσουμε το ποσό που συγκεντρώθηκε, συνολικού ύψους 91.500 ευρώ. Είναι μια πράξη συμβολική που πιστεύουμε να τους δώσει την ελπίδα για ένα καλύτερο, πιο αλληλέγγυο αύριο και ταυτόχρονα ουσιαστική ευελπιστώντας αφενός να ενθαρρύνει τους πληγέντες για την αντιμετώπιση των δυσκολιών τους, να απαλύνει τον πόνο τους αλλά και να συνδράμει οικονομικά στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει…».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Πρόξενος κ. Gedik, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ένωση, τόνισε πως «…είναι μεγάλη τιμή να δέχομαι αυτή τη βοήθεια από εσάς και σίγουρα αποδεικνύει τη διάθεση για καλές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών…Είμαστε γείτονες λαοί που έχουν τις ίδιες ρίζες και να ξέρετε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σας για θέματα τα οποία σχετίζονται με τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών…».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωποι των επιχειρήσεων μελών της ΠΕΕΕΒ, η Επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΞ στη Θεσσαλονίκη κα Κατερίνα Τσαπικίδου καθώς και ο Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β. Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Αλεξιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κλάδος του βάμβακος και των επιχειρήσεων εκκόκκισης είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ελληνική οικονομία. Το βαμβάκι κατέχει περίοπτη θέση στις εμπορικές συναλλαγές με την γείτονα Τουρκία αφού είναι ο τελωνειακός κωδικός με τη δεύτερη μεγαλύτερη κίνηση επιτυγχάνοντας εμπορικές ροές της τάξης των 300 εκ ευρώ με αμφίδρομα οφέλη για τα δύο κράτη. Οι εμπορικοί δεσμοί που συνδέουν τις επιχειρήσεις του κλάδου στις δύο χώρες είναι πολύ στενοί που με το πέρας των δεκαετιών έχουν εξελιχθεί σε φιλικούς. Οι σχέσεις συνεργασίας έχουν επεκταθεί και σε άλλο επίπεδο με τη συνδιοργάνωση ειδικών κλαδικών εκδηλώσεων και συνεδρίων, των Μεσογειακών Δρόμων Βαμβακιού, με τους συνεργάτες, πλέον, στο Izmir Commodity Exchange.

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ (Εκπαιδευτικό βίντεο)
Επόμενο άρθροΠαράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων για την πιστοποίηση Ολοκληρωμένης Διαχείρισης