Πλήγμα στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας από τις καταστροφές στη Θεσσαλία

Ο κ. Ελευθέριος Κούρταλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών, αναφερόμενος στις πρόσφατες καταστροφές στην περιοχή της Θεσσαλίας, επισημαίνει:

«Οι φονικές πλημύρες και οι μεγάλες καταστροφές, ιδιαιτέρως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, που αφαίρεσαν ανθρώπινες ζωές και κατέστρεψαν σπίτια και υποδομές, έπληξαν καίρια τον Κλάδο μας, και κυρίως την βαμβακοκαλλιέργεια, της οποίας κατεστράφη, περίπου το 80% της παραγωγής της.

Πέραν των πλημυρών, οι βαμβακοκαλλιέργειες είναι καλυμμένες από  λεπτή σκόνη, η οποία προκαλεί ζημία στη λειτουργία των εκκοκκιστηρίων, των κλωστηρίων  αλλά και στο τελικό προϊόν της κλωστοϋφαντουργίας.

Ως εκ τούτου, εκφράζοντας πρώτα, την βαθύτατη λύπη και τη συμπαράστασή μας για τα θύματα της βιβλικής καταστροφής, θεωρούμε ως απόλυτη προτεραιότητα της Πολιτείας, τα κάτωθι:

  • Την άμεση ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών και την ταχύτατη καταβολή των αποζημιώσεων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές το γρηγορότερο δυνατόν.
  • Την κρατική επιχορήγηση των πληγέντων, για κεφάλαιο κίνησης, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος άμεσων παρεμβάσεων, για την αγορά νέων ή επιδιόρθωση των παλαιών μηχανημάτων καθαρισμού των βαμβακοκαλλιεργειών, πριν καταστεί μη αναστρέψιμη η σημερινή κατάσταση».

Πηγή: ΣΕΒΚ

Προηγούμενο άρθροΠαράταση 2 έως 6 μηνών και αναστολή καταβολής φορολογικών οφειλών πληγέντων από φυσικές καταστροφές με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών
Επόμενο άρθροΑναγραφής τιμής ημέρας αγοράς σύσπορου βαμβακιού στα εκκοκκιστήρια