Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της ΠΕΕΕΒ στα πλαίσια της 73ης Συνέλευσης της ICAC

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της ΠΕΕΕΒ στα πλαίσια της 73ης Συνέλευσης της ICAC (Θεσσαλονίκη, 04/11/2014)

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 η εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ) για σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων μελών της και των συνεργατών τους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της 73ης Συνέλευσης της Ολομέλειας της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος (ICAC), γεγονός που αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για τη χώρα καθώς μια τέτοιας εμβέλειας διοργάνωση προάγει την επιστημονική έρευνα και συμβάλει στην ανταλλαγή εμπειριών και την προώθηση του ελληνικού βάμβακος στο διεθνές περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΕΕΒ κ. Απόστολος Δοντάς στην ομιλία του προς τους καλεσμένους αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους αναφέρθηκε στο ελληνικό βαμβάκι, το οποίο έχει ως κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα την υψηλή ποιότητα, την καθαρότητα και την αποστολή του ανά τον κόσμο στην ώρα του.

Επίσης, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην τεχνογνωσία και στην ποιότητα των ελληνικών εκκοκκιστηρίων, στην καλή τους οργάνωση καθώς και στην ομοιόμορφη και σταθερή ποιότητα των προϊόντων τους και πρότεινε τη δημιουργία clusters με τους αγρότες, ορθές γεωργικές πρακτικές με γνώμονα τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις και τον έλεγχο της μόλυνσης, την εκπαίδευση του προσωπικού και των αγροτών για τη βελτίωση της ποιότητας και του κόστους παραγωγής.

Τέλος, πρότεινε να καθιερωθεί ετήσια συνάντηση των εκκοκκιστών με τους πελάτες του για την ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών σχετικά με το βαμβάκι.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμήθηκε και βραβεύτηκε ο επί 32 συναπτά χρόνια γραμματέας της Ένωσης κ. Μενέλαος Παλιαδέλης τον οποίο και ο Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά για τις υπηρεσίες του.

Στη συνέχεια ακολούθησε δείπνο.

Φωτογραφικό υλικό

Προηγούμενο άρθροΔιεύρυνση μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος
Επόμενο άρθροΚοπή πίτας