Αρχική Δ.Ο.Β Δελτία Τύπου 4οι Μεσογειακοί Δρόμοι Βαμβακιού, Απολογισμός

4οι Μεσογειακοί Δρόμοι Βαμβακιού, Απολογισμός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «4οι ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ» στη Βαρκελώνη

Με την παρουσία εκκοκκιστών, εμπόρων, μεσιτών, κλωστοϋφαντουργών, μεταφορών, αλλά και όλων των σχετικών με την αλυσίδα βάμβακος, τόσο από την Ε.Ε., την Τουρκία, την Αίγυπτο αλλά και από την Ασία πραγματοποιήθηκαν οι «4οι Μεσογειακοί Δρόμοι Βαμβακιού», στις 11 και 12 Δεκεμβρίου στη Βαρκελώνη.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν τους καλεσμένους τους το βράδυ της 11 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο AVENIDA PALACE, με ένα κοκτέιλ.

Στις 12 Δεκεμβρίου οι Πρόεδροι της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών κ. Βασίλης Μάρκου, του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος της Ισπανίας κ. Josep Barderi και του Ανταλλακτηρίου Βάμβακος της Σμύρνης κ. Boris Kocagoz, ανοίγοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκαν διεξοδικά στην παραγωγή βαμβακιού στη χώρα που αντιπροσωπεύουν.

Ακολούθησαν εισηγήσεις για την Αιγυπτιακή Κλωστοϋφαντουργία, τις εξελίξεις σχετικά με το μη γεννετικά τροποποιημένο Τουρκικό βαμβάκι, παρουσιάστηκε η λειτουργία και οι σκοποί της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Βάμβακος ενώ το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα των μεταφορών αλλά και τις προκλήσεις της αγοράς του προϊόντος.

Το απόγευμα, στη δεύτερη συνεδρία, πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις που αφορούσαν την τεχνολογία Blockchain αλλά και την άποψη για το προϊόν από brands, δηλαδή εταιρίες πώλησης ρούχων.

Παράλληλα με τις εργασίες του διημέρου πραγματοποιήθηκαν και κατ’ ιδίαν συναντήσεις – συζητήσεις  προκειμένου να υπάρξει εκτενής ενημέρωση για τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά του βαμβακιού αλλά και να προβληθούν ακόμα περισσότερο τα πλεονεκτήματα του ελληνικού προϊόντος καθώς και της εντατικής προσπάθειας για την παρουσία του στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με τους παριστάμενους, η συμμετοχή των οποίων ήταν μεγάλη και οι οποίοι ήρθαν από όλα τα μέρη του κόσμου, η διοργάνωση τέτοιων πρωτοβουλιών, όπως οι Μεσογειακοί Δρόμοι Βαμβακιού, μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, αποτελεί εχέγγυο για την ανάδειξη της σημαντικότητας του προϊόντος στο διεθνές οικονομικό γίγνεσθαι.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση δείπνου προς τους προσκεκλημένους από τους διοργανωτές.

Θερμές ευχαριστίες στους υποστηρικτές της εκδήλωσης:

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΑΥΓΗ ΕΠΕ
ΒΙΟΛΑΡ Α.Ε.
Γ. & Π. ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ Α.Ε.
ΔΑΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΡΩΜΥΛΛΟΣ
ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΕΥΣΤ. ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ Α.Ε.
ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ Α.Ε.
ΘΡΑΚΙΚΑ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε.
ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ ΑΦΟΙ Α.Ε.
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ – ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ Α.Ε.
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΒΕΕ
ΣΙΑΡΚΟΣ Α.Ε.


Α.Π. 37/19-12-2019

Exit mobile version
Μετάβαση στο περιεχόμενο