Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ) στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της οποίας αναδείχθηκε και το νέο Δ.Σ. για τη διετία 2014-2016.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερήσιας διάταξης οι εργασίες της Έκτατης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης άρχισαν στις 17.00 με Πρόεδρο της Συνέλευσης τον κ. Απόστολο Δοντά και Γενικό Γραμματέα τον κ. Αντώνη Σιάρκο.

Μετά τη διαπίστωση της νομίμου απαρτίας, σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 4 του καταστατικούτης Ένωσης, ο Πρόεδρος κ. Δοντάς διάβασε τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό για την οικονομική χρήση 01/01-31/12/2013, τον προϋπολογισμό για τη χρήση 01/01-31/12/2014. Τόσο ο ετήσιος οικονομικός απολογισμός όσο και προϋπολογισμός εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η ομιλία του κ. Δοντά ο οποίος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον τομέα του βάμβακος και έδωσε έμφαση στη διεξαγωγής της 73ης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής Βάμβακος (ICAC), που θα διεξαχθεί 2-7 Νοεμβρίου 2014 στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, και μετά την απαλλαγή της Διοίκησης της Ένωσης από κάθε ευθύνη, συζητήθηκαν τα θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής, που αποτελείται από τους κ.κ. Βασίλειο Κρουστάλη, Χάρη Ελευθερίου και Αναστάσιο Αυγερινό η οποία και ήταν αρμόδια για τη διαδικασία εκλογής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Οι υποψήφιοι ήταν οι εξής:
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΔΟΝΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Ηλία
ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Χαραλάμπους
ΜΑΡΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αναστασίου
ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Προδρόμου
ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του Φιλίππου
ΣΙΑΡΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Ορέστη
ΣΚΛΑΠΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Μιχαήλ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΒΕΛΙΓΡΑΤΛΗΣ ΘΩΜΑΣ του Αντωνίου
ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ του Νικολάου
ΣΙΑΡΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ορέστη

Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΕΕΒ και της Ελεγκτικής Επιτροπής για τη διετία 2014-2016.

Για τα αποτελέσματα των εκλογών η Εφορευτική Επιτροπή συνέταξε το πρακτικό που προβλέπεται στο άρθρο12 παρ. 8 του καταστατικού της Ένωσης και το παρέδωσε στη Διοίκησή της.

Αμέσως μετά έληξε η συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΠΕΕΕΒ.

Επόμενο άρθροΔιεύρυνση μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος