Συνάντηση της ΔΟΒ με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ στην Καρδίτσα

Συνάντηση είχε η Διοίκηση της ΔΟΒ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στην Καρδίτσα, κατά τη διάρκεια της οποία ετέθησαν ζητήματα που αφορούν τις αποζημιώσεις και την προοπτική στην παραγωγή του προϊόντος.

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι το βαμβάκι αποτελεί τον λευκό χρυσό για τη χώρα μας και η συζήτηση δεν μπορεί να είναι τοπική αλλά  αφορά το σύνολο της χώρας ενώ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα φέρει στη Βουλή νομοθετικές ρυθμίσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των Διεπαγγελματικών.

«Θέλουμε να στηρίξουμε τον κλάδο με πρακτικές και ώριμες λύσεις», τόνισε ο Υπουργός και ζήτησε τις προτάσεις της Διεπαγγελματικής Βάμβακος για την καλύτερη λειτουργία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και την αποδοτικότερη συνεργασία με τον Οργανισμό.  Παράλληλα αναφέρθηκε και στον ΟΠΕΚΕΠΕ επισημαίνοντας ότι σύντομα θα υπάρξει ανασύσταση του Οργανισμού με βάση τους  κανόνες της ΕΕ.  «Τάξη, νοικοκυροσύνη και πρόοδος», είναι το τρίπτυχο στο οποίο κινείται το ΥΠΑΑΤ, τόνισε ο Υπουργός.

Ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Βάμβακος κ. Ευθύμιος Φωτεινός ευχαρίστησε τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη γιατί είναι ο πρώτος Υπουργός που δίνει πραγματική αξία στον ρόλο των Διεπαγγελματικών. «Θα είμαστε, όπως πάντα, παρόντες, με προτάσεις.  Άλλωστε αποτελέσματα έχουμε μόνο όταν υπάρχει διάλογος. Θα είμαστε πάντοτε αρωγοί στην προσπάθεια που κάνετε, γιατί ο στόχος είναι κοινός» και πρόσθεσε ότι για τον κλάδο του σημασία έχει η ενίσχυση της ποιότητας, η τυποποίηση, η εκπαίδευση και, φυσικά, η καλύτερη προώθηση του παραγόμενου προϊόντος τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υφυπουργός κ. Διονύσης Σταμενίτης, ο Γ.Γ. κ. Κώστας Μπαγινέτας, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΟ-Δήμητρα κ. Νεκτάριος Βιδάκης και του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Κυριάκος Μπαμπασίδης.  Από την πλευρά της Διεπαγγελματικής συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της ΠΕΕΕΒ κ. Αντώνης Σιάρκος, ο Ταμίας κ. Πρόδρομος Ουσουλτζόγλου και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Βασίλης Γιαννάκος και κ. Γιώργος Καραΐσκος.

Πηγή φωτό: ΥΠΑΑΤ

Προηγούμενο άρθροΆρθρο Προέδρου ΔΟΒ στην Agrotec
Επόμενο άρθροΠαράταση Υποβολής Προσφορών μέχρι 28.01.2024 – Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών για διακοπή των εξαιρετικά επικίνδυνων φυτοφαρμάκων στις καλλιέργειες βαμβακιού στην Ελλάδα